Bu Blogda Ara

21 Ocak 2012 Cumartesi

Manyetik Rezonans Stimülasyon Tedavisi (Magnetoterapi) Nedir?


Manyetik Rezonans Stimülasyon Tedavisi (Magnetoterapi) Nedir?

Manyetik Rezonans Stimülasyon Tedavisi (Magnetoterapi) insan vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren, hücre ölümlerini yavaşlatıp,hücre yenilenmesini hızlandıran ve bu sayede vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir.
Magnetoterapi yöntemi hücrelerin yaşam kaynağı olan besin ve oksijenin karşılanmasına, hücreler üzerinde zehir etkisi yapan karbondioksit ve metabolizma atıklarının temizlenmesine yardımcı olarak, hücrelerin rejenere (yenilenme) olmalarını hızlandırmaktadır. Savunma sistemimizi güçlendirmekte ve vücuddaki (enerjiyi) dengeleyerek vücudun kendi kendini onarması için uygun bir doğal ortam oluşturmaktadır. Ayrıca yaşlanma sürecini de geciktirmekte vucudun hastalıklara karşı bir direnç ve bariyer oluşturmasını sağlamaktadır.
MAGNETOTERAPİ NE GİBİ FAYDALAR SAĞLAR?
Kanın akışkanlığını arttırır, sarmal halde ve kümeler halinde dolaşan eritrositleri birbirinden ayırır. Böylelikle zayıf hücrelere oksijen transportunu hızlandırır. Diffuzyon ile beslenen dokularda parsiyel oksijen basıncının artışı beslenmeyi hızlandırır. Hücreler tarafından oksijen, besleyici maddeler ve minerallerin maksimum boyutta transferini sağlanır. Drenajı hızlandırarak atık ve toksinlerin hızlı atılmasını sağlar. Kan ve Lenf dolaşımının hızlanması tromboz riskini azaltmaktadır. Antienflamatuar ve analjezik etkileri vardır. Sedatif, rahatlatıcı etkisi vardır. Enerji seviyesi düşmüş hücreyi aktif hale getirir. Vejetatif sinir sisteminde düzenleyici rolu vardır kemik ,kıkırdak, ve kas dokusunu romatizmal süreçlerden uzak tutar sinirlerde onarım sağlar Yaraların iyileşmesi daha hızlı gelişir Makrofajların aktifleştirilmesi(Bağışıklık sistemi fagosit hücreleri) nedeni ile immun sistem güçlendirilir. Adrenalin, noradrenalin,serotonin(stres hormonları) reseptörlerinin hassasiyetinin azaltılması ve böylece stres,depresyon ve anksiyetenin azaltılması, Barsakta plexus myentericusun düzenlenmesi ve böylece metabolizma- sindirim işlevinin düzenlenmesi, Solunum kaslarının daha iyi çalışması sayesinde solunum hacminin arttırılması.
ETKİ MEKANİZMASI NEDİR, NASIL UYGULANIR?
Magnetik alanların tedavi de kullanımı oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Fakat son 6 yıldır insanın bioritmine uygun manyetik alanlar oluşturan cihazlar yapıldıktan sonra tedavi de etkileri daha hızlı olmuştur. Manyetik alan cihazları içinden akım geçen bobinlerden oluşmuştur. Genellikle frekans 0,5-25 Hz şiddet ve 5-80 gauss tur. İnsan beyni delta, teta, alfa ve beta olmak üzere dört değişik dalga yaymaktadır; Beyin, dıştan gelen Ses, ışık ve Manyetik Alan teşviklerine denkleştirme şeklinde reaksiyon gösterir. Magnetoterapi cihazları beyinin bu dalgalarına uygun alanlar oluşturmaktadır. Magnetoterapi, en az 10 seans uygulanır ama ideali 15-20 seanstır. Fazla seans uygulanmasının bir zararı olmaz. Magnetoterapi tek başına uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder