Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Triger Kayışı Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Support please = http://adf.ly/vpjtA     Thank you! :)

Triger Kayışı Nedir ?
Cam elyaf maddesi ile sağlamlaştırılmış kauçuk motor parçasıdır. Özelliklerine gere değişim gösterse de yaklaşık 1- 1,5 ton arası gerilime dayanabilecek güçtedir.

Triger Kayışı Ne İşe Yarar ?
Motor içinde krank mil üzerine yerleştirilmiş Volan dişlilerini ,egzoz ve emme subaplarını hareket ettirmek için tasarlanmış kam mili ile bağlama ve hareketi iletme görevini üstlenir.


Triger Neden Kopar ? Triger Kayışı Koptu ? Triger Kayışı Nasıl Kopar ?
Sürekli dönme hareketiyle dişlilere yüksek basınçla sürtüldüğünden zamanla eriyerek aşınır . Aşınma ardından yük taşıma kapasitesi düşen Triger kayışı kopar. 

Triger Kayışının Koptuğunu Nasıl Anlarım ?
Triger kayışı kopup işlevini yitirdiği andan itibaren motor sesinde değişim olacaktır. Ayrıca egzoz borusundan kara renkli dumanlar yayılmaya başlar. 

Triger Kayışı Koparsa Ne Yapmalıyım ?
Triger kayışı koptuğu an hemen motoru durdurup servis çağırmanız gerekmekte bu şekilde oluşan hasarı en aza indirebilirsiniz. Triger kayışı değiştirilebilir bir parçadır ve değişim süresi en fazla 4 saat almakta.

Triger Kayışının Kopmasının Zararlıar Nedir ? - Triger Kayışı Koparsa Ne Olur ?
Triger kayışının kopmasıyla subaplar pistonlar tarafından zedelenecek , kırılacak yada eğilme gösterecektir. Bu durum motorda 10 bin TL kadar masrafa neden olabilir.


Triger Kayışı Kaç Km'de Değişir ? -  Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilmeli ? Triger Kayış Değişimi ?
Her araçta triger kayışı dayanıklılığı farklıdır. Bu aracınızın teknik servisinden öğrenebilirsiniz. Fakat tavsiye edilen süre 4 yıl yada 80.000 km sınırıdır.

Triger Kayışı Değişim Fiyatı ?  -Triger Kayışı Değişim Ücreti ?- Triger Kayışı Değiştirmek Ne Kadar?
Her araç markasına ve motorun özelliğine göre değişim göstermektedir. Gereken tutarı kullanmanız gereken modele göre yetkili servislerden öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder